Până la sărbătorile lunii februarie (Candlemas, Imbolc), florile de primăvară ne cuceresc inimile și își revendică un loc pe masa anotimpurilor. Cei mici vor fi încântați să descopere o zână a florilor care îi veghează.

Ghioceii sunt printre primii bulbi care înfloresc, uneori chiar sub zăpadă. Aceste flori albe, cu parfum dulce de miere, atrag primele insecte polenizatoare din primăvară.
Instrucțiunile de lucru sunt inspirate și adaptate din cartea All Year Round, A calendar of celebrations de Ann Druitt. Sugestiile sunt pentru trei zâne diferite. Când te familiarizezi cu tehnica, încearcă să experimentezi și cu alte specii de flori!
MATERIALE NECESARE (pentru zânele ghiocel):
Fetru alb 8cm x 7 cm
Fetru verde închis 8cm x 6 cm
Bumbac în culoarea pielii pentru cap 5cm x 15 cm (poți folosi un tricou alb vechi, pe care să îl înmoi în ceai rece pentru a-l colora)
Lână pentru umplutură

Pașii de lucru pentru toate cele trei zâne diferite (ghiocel, primulă, brândușă) îi găsești explicați pe îndelete în All Year Round, A calendar of celebrations.
PAȘII DE LUCRU:
Pentru a forma capul, umple o mică bilă de lână într-o bucățică pătrată de 5cm x 5cm din materialul textil pe care îl ai la îndemână. Leagă cu ață în jurul gâtului. Capul ar trebui să fie de mărimea unei biluțe.
Din fetrul alb, taie o bucată de 8cm x 4cm pentru rochiță. Coase părțile scurte. Însăilează una din părțile lungi și atașează capul de rochiță.

Cusăturile nu trebuie să fie perfecte. Copiii vor îndrăgi zânele oricum ar fi, detaliile acestea sunt mai puțin importante.

Acesta este un pas de lucru opțional.
Acesta este un pas care nu se regăsește în carte, dar pe care l-am adaptat pentru ca figurinele să aibă mai multă stabilitate și pentru a evita ca lâna să curgă din interior.
Umple interiorul figurinei cu un pic de lână.
Decupează un cerc potrivit dimensiunii acesteia și coase-l la baza figurinei.

Pentru a forma căciulița, decupează o bucată de 5cm x 2.5cm din fetrul alb și formează petalele așa cum vezi în imagine.
Coase așa cum ai făcut-o pentru rochiță. Strânge bine în jurul tulpinii. Tulpina este făcută dintr-o bucățică rotundă de fetru verde.
Fixează căciulița pe capul zânei lipind-o sau făcând câteva cusături ascunse.

Confecționează frunzele decupând o bucată de 8cm x 3.5cm de fetru verde, așa cum vezi mai sus.
Însăilează pe partea lungă a fetrului și prinde frunzele în jurul gâtului figurinei, peste rochiță.
Poți repeta pașii de lucru și pentru celelalte zâne ale florilor. Trebuie doar să adaptezi culoarea fetrului, decupajul frunzelor și cel al căciulițelor.

Zâna Primulă - Primula este una dintre primele flori ale primăverii, înflorind din decembrie până în mai, și oferind nectar important pentru fluturi. Parfumul său este încântător.

Zâna Brândușă - Brândușa simbolizează veselia și noile începuturi, scoate capul din zǎpadǎ în lunile friguroase, martie-aprilie, și uneori toamna târziu.
Găsești inspirație pentru activități care să te aducă mai aproape de ritmul natural al anotimpurilor atât în Cutia Naturii, cât și aici, pe blog.